Translate this to your gibbrish!

onsdag 19 juni 2013

Vad har hänt sen sist?

I fredags, den 14 juni, så tog Tove studenten!!
Tiden rusar iväg, det var ju nyss jag som stod på flaket och sjöng och kände mig som jag ägde hela världen.
Tänk om man kunde göra det igen! :D
Vi hade lövat och blommat hela gården, och lagat massa supergod plockmat. Jag blev faktiskt nöjd med all mat, jag brukar ofta bli missnöjd med något :P

Studenten har hittat champagnen ;)






Buffébordet

Desserten :P


Igår efter jobbet var det fint väder så jag, Emma och Sus hade en liten pic nic med hämtmat nere vid konserthuset. Sedan gick vi genom Boulongern ända bort till udden bakom caféet och satt där en stund. Sedan cyklade vi vidare till en park vid Kristinaplan och satt i den sista solen, och lekte lite på lekparken X)
Mycket mysigt!!

För någon vecka sedan rotade jag i en låda och hittade en skrivbok som jag köpt för något år sedan. Den är väldigt snygg tycker jag, och ställde den på bokhyllan. Sedan fick jag den eminenta idén att kolla om det här märket, som heter Letts, har en hemsida.
Och det hade de, så det slutade med att jag beställde tre stycken jättesnygga skrivböcker. Kom igår i ett paket, från England ^^
Så nu pryder de min bokhylla också, tills jag behöver dem att skriva i :P.

Den första jag köpte, i en bokhandel i Göteborg



Tror denna är min favorit!


Gjorde även egen chokladparfait och egna glasstrutar till studentfikat, och oj så det gick virvel i glasslådan!
Den blev verkligen jättegod, så tänkte dela med mig av receptet: (som inte är så exakt :P)

Chokladparfait: 6 personer
3 st äggulor
0,5 dl socker
0,5 dl flytande honung (ev bara hälften av detta, smakade jättemycket honung sist)
300-500 g mörk choklad (jag hade 100 g 80% och 200 g mjölkchoklad, men fick tillsätta massa kakao så kör på mer mörk istället ;P )

Vispa gulor, socker och honung pösigt.
Vispa grädden ganska löst och tillsätt sedan 1/3 av detta i äggvispet.
Blanda, och tillsätt resten.
Smält chokladen och låt svalna, rör sedan i den i smeten.
Om den inte svalnar ordentligt, så blir det chokladklumpar i smeten!
Frys i 24 timmar.
MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar