Translate this to your gibbrish!

måndag 6 oktober 2014

Chokadfestivalen 2014

I fredags jobbade jag sista dagen på jobbet :O Det känns konstigt att jag inte ska tillbaka dit, och att jag nu en grå måndag har vandrat runt hemma och försökt fixa en massa grejer.
Imorrn blir det i alla fall 'avslutningsmiddag' med jobbkamraterna, ska försöka boka bord för 20 pers på Helt Enkelt....
Har i alla fall smakat alla praliner jag köpte i lördags på chokladfestivalen, så nu tänkte jag skriva ner en liten recension för er som är intresserade....
Förresten, när jag o Klara var färdiga på festivalen, tog vi en tur på stan. Sushi stod självklart på menyn, och vi hittade ett sånt där litet hål i väggen där de serverade hela rullar, som man bara kunde ta i handen. Såna provade jag för första gången i Melbourne, och det var så smart tyckte jag att bara kunna köpa med sig en eller två rullar och så soja i en lite fiskformad plastbubbla.
Som ett snack istället för till exempel en cheeseburgare.
Dock tyckte jag nu att det blir lite för mycket sjögräs att äta en hel rulle, det blir liksom segt att bita av. Men jag gillar idén starkt! Och detta ställe i Sthlm var det första jag har sett i Sverige i alla fall.
Här nedan kommer lite bilder från chokladfestivalen :)

Såna gulliga och fina minitårtor! Två personer eller nåt sånt bara :D










Chokladsvampar med en fot av mjuk kola och hatt i något krispigt, mums!

Handlade i Leila Lindholms monter inne på hem o villamässan som var samtidigt, här är hon i egen hög person :P

Kändis-banaza!
Här kan man se/skymta Per från dessertmästarna 2013, Tony Olsson från KåKå, Sébastien Boudet och några till :P


Pralinrencension:

  • Mörk jordgubb/myntatryffel i vitt skal: Det smakade lite jordgubb men myntan kände jag inte, mörk choklad tar lätt över smaken tycker jag. Det hade passat bättre med vit tryffel kanske?

  • Rinnande smörkola doppad i ljus choklad: MUMS! Det smakade verkligen smörkola och jag tänkte direkt på julen!

  • Mjuk kola och någon sorts mandeltryffel? Doppad i mörk choklad. Förutom att jag inte kunde komma ihåg vad den skulle smaka, så var den god :P kola, mörk tryffel med smak av salta mandlar doppad i mörk choklad.

  • Ljus flädertryffel i ljust skal: Den smakade verkligen fläder! :D

  • Vit tryffel med syren (!) i mörkt skal: Kände tyvärr inte så mycket syrensmak, det mörka skalet tog över :(

  • Mjuk lakritskola med kanderade violbitar i ett ljust skal: Awesome! Salt lakrits med viol, passar så bra med ljus choklad. Dock kände man inte jättemycket violsmak.

  • Vit rabarber/jordgubbstryffel i mörkt skal: Kände inte rabarbern, och som vanligt tog den mörka chokladen över :(

  • Ljus tryffel med blåbär i ljust skal: Den var god, men jag hade aldrig gissat på blåbär om det varit ett blindtest ;P

  • Vit saffran/mandeltryffel i ljust skal: Saffran är alltid gott, men jag kände inte mandelsmaken.

  • Vit macha-tetryffel med saffran: Ja saffran är jättegott och det blev jul i munnen, dock tyckte jag inte om smaken på macha-teet.

  • Ljus pecantryffel i ljust skal: Smakar det pecan? Kände bara choklad ja.....

  • Svamp med fot i mjuk kola och hatt i något krispigt, doppad i vit o mörk choklad: Mums! Mjuka kolan passar bra till den krispiga hatten, och mörk choklad bryter av bra!


Slutsats: Mina favoriter var definitivt lakrits/viol, smörkola i ljus choklad och svamparna! 
Om två veckor är det Uppsala choklad- o kaffefestival, då vet jag vad jag ska köpa ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar