Translate this to your gibbrish!

måndag 18 juni 2012

Anticimex

Hej hopp alla bagare där ute! (och ni andra också såklart :P) Idag var det min första riktiga dag på jobbet. Jag jobbade med den tredje bagaren idag, Clarah. Ronken du vet vem det är, hon från DaMatteo :P
Det gick så bra, och vi var klara långt innan vi skulle. Vid 9.30 gick jag hem och sov en timme :D, två minuters gångväg hem är ju skitnajs!
Men innan vi gick så kom en man från Anticimex för att kolla efter kryp  källaren, för de hade tydligen misstänkt att det var något där. Men han hittade inget, vilket ju var bra. Men då fick vi se lite hur det går till när man tar prover i bageriet. Han hade små topzar som satt i ett palströr var.
Så drog han på en yta, till exempel en av de diskade bunkarna. Sedan stängde han in topzen, och i andra änden av röret satt det en liten behållare med, håll i er nu, lysmaskenzym eller nåt sånt.
Så klämde han sönder behållaren så att den lilla vätskan rann ner över topzen. Sedan stoppade han ner hela röret i en liten dosa som mäter ljuspartiklarna i vätskan. Ju mer partiklar, ju mer skit är det på det han testade.
Ett värde mellan 0-30 är som det ska vara, över 30 är mindre bra.
Gissa vad vi fick ? :D Han testade 5 olika ställen, vi fick 0 på tre stycken, 1 på en och 33 på en. Så det var bara 3 över vad det får vara. Men nu vet vi ju det, det var i ett diskat metall-litermått. Så nu när man vet det så kan man diska mer noga, och så sade han att eftersom vi diskar för hand så kan vi spruta på ett anti-bakteriellt medel som får verka nån minut.
Och så fick vi en egenkontrollpärm. Det var intressant att ha honom på besök eftersom man nyss läst massa hygien i skolan så nu fick man se det live :P
Njuter nu av min awesome hemgjorda kycklingsallad innan jag ska träffa familjen som åker imorrn. :)
Ha de!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar