Så jag tänkte bjuda på några recept till er!
Te/nötkakor
Sega och med smak av hasselnötter och frukt :D
ca 20 st 180-200 grader ca 10-12 min
- 3 dl hasselnötter
- 2 tsk fruktigt te (alltså bara bladen, inte en kopp te :P)
- 2 dl florsocker
- 2 äggvitor
- Mixa nötter och teblad tills nötterna är finhackade.
- Tillsätt florockret och mixa ihop det.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ihop det med nötterna.
- Klicka eller spritsa ut på plåten i lagom stora kakor.
Detta recept går även att använda som botten i en tårta; exempelvis mousse eller tryffelliknande tårtor.
Bred då ut smeten tunt istället och skär efter bakningen ut den storleken som ska användas.
Supergoda kokostoppar
200 grader ca 20 min
- 500 g mandelmassa
- 500 g kokosflingor
- 500 g socker
- 250 g Alpro Soya 'Airy & Creamy'
- 2 tsk vaniljsocker
- 250 g äggvita
- Choklad att doppa i
- Kör ihop allt till en smet och låt stå och svälla i ca 10-15 min.
- Klicka sedan upp på en plåt och baka dem tills de är gyllenbruna.
- De kommer att vara krispiga på ytan och sega innuti, mmmm!
- När de svalnat kan man doppa dem i choklad, eller ringla den över dem.
Chokladdrömmar
ca 20 st 150 grader 15-20 min
- 100 g mjölkfritt margarin
- 25 g socker
- 20 g vaniljsocker
- 1 dl matolja
- 1 tsk hjorthornssalt
- 1 nypa salt
- 1-2 msk kakao
- 250 g glutenfritt mjöl
- Rör margarin, socker och vaniljsocker mjukt.
- Tillsätt oljan, lite i taget.
- Blanda hjorthornssaltet med lite mjöl och tillsätt det.
- Blanda resten av mjölet med saltet och blanda i det.
- Tillsätt hälften av kakaon och smaka av smeten. Tillsätt mer om det behövs.
- Forma till bollar och baka av.
Raw Food chokladtårta
Botten
- 300 g pekannötter eller mandel
- 1 tsk salt
- 200 g torkade dadlar eller annan torkad frukt (exempelvis aprikoser, russin)
- Mixa nötterna. Tillsätt salt och frukt och mixa till en "deg".
- Tryck ut degen i en springform och ställ in i frysen sålänge.
Smet
- 4 avocado
- 150 g virgin kokosnötsolja
- 2 vaniljstänger
- 200 g kakao
- 1 nypa salt
- 300 g kokosnötsblomsocker/agave nektar/florsocker+sirap
Det kan vara knepigt att få tag på vissa ingredienser, men kokosnötsolja hittade jag i alla fall på en stor mataffär. Hittade dock inte kokosnötsblomsocker eller agave nektar så jag tog en blanding av ljus sirap, socker och vaniljsirap för kaffe :P
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Ta inte med skalet.
- Mixa allt till en slät smet, och häll på botten.
- Frys ca timme så att den stelnar. Förvara sedan i kyl.
Den här tårtan blir väldigt mastig, så den räcker till många personer.
Om man är nötallergiker kan nötterna bytas ut mot något annat, använd fantasi och smaklökar!
Vaniljstångens skal kan man låta torka tills det är hårt. Mixa det sedan med socker så har du eget vaniljsocker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar