Translate this to your gibbrish!

tisdag 19 mars 2013

Bröd, brownie och pesto

Vad är det för fel på vädret egentligen!? Massa snö och massa minusgrader, nu vill jag faktiskt ha vår, även om jag verkar vara en av de få som faktiskt gillar vintern!
Har i alla fall idag hittat ett par härliga recept när jag satt och surfade runt.
Ett var på en kladdig brownie med kolasås och nötter på. Såg sååååå gott ut!! Så nu har jag en i kylen som det ska smakas på sedan. Jag tog en blandning av hasselnötter, cashewnötter, salta pistachnötter och salta rostade mandlar.

Alltså jag har kommit på att om det finns något som jag skulle kunna föräta mig på så är det inte godis som man kanske kan tro. Nej, det är varmrökt lax. Det är SÅ gott! På andra plats kommer dessa rostade saltade mandlar, och så saltade pistachnötter som blivit min nya favoritnöt. Har alltid rankat cashew som godast, men har nu ändrat mig.

Tillbaka till recepten, det andra jag hittade var ett så genialiskt recept på bröd som jag håller på att testa nu.
Det är på denna blogg som jag hittade receptet, och jag föreslår att ni tar en titt på resten av hennes recept/blogg. Så mycket najs grejer!
I alla fall, receptet går ut på att man endast rör ihop mjöl, vatten, torrjäst och salt i en bunke (alltså de mängder som anges i receptet, inte vilka som helst :P). Vill man ha något i så blandar man i det, kan vara lite vad man känner för. Jag tog basilika och soltorkade tomater.
Sedan får det stå under plast över natten, ja ca 12 timmar, det var inte så noga. (den biten gillar jag :P, bara att slänga ihop, inte så noga ;) )
Sätt på ugnen, och sätt in en tom gjutjärnsgryta. Det verkade också gå bra med sådana där 'Le Crueset'-grytor. Eller kanske emajlgrytor?
Medan grytan blir varm, så stjälper man upp degen på väl mjölad plats. Formar sedan försiktigt och enkelt till den form grytan har. Dvs, lite oval om grytan är det osv. INTE KNÅDA!
Sedan ner i grytan, och baka med locket på 30 min.
Sedan av med locket i 15 min.
Sedan ska detta underbara bröd vara klart!
Och det såg verkligen ut som ett fett najs frasigt typ vitt surdegsbröd. Inte sådär kompakt som de flesta

'ingen-knådning-behövs-bröd'.
Så imorgon ska jag prova detta! Och om det blir bra, jag då ska jag slänga ihop bröd var och varannan dag i fortsättningen tror jag :D

Dessutom så fick jag nått ryck och slängde ihop en egen pesto. Mmmm, vad god den blev!
Rostade lite pinjenötter och valnötter i en torr stekpanna. Mixade sedan ihop dem med en kruka färsk basilika, salt, olivolja och två soltorkade tomater.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar