Idag var jag tillräckligt pigg från min förkylning för att äta lite sushi med Klara.
Vi tog oss till Spicy House på Söder, närmare bestämt på Kaserngatan 65, där de inte hade sushi på menyn men det ingick på lunchbuffén.
Det var dock bra för det fanns hela 7 sorters bitar att välja mellan. Det var lax, sjögräs, tofu, omelett, rullar, crabsticks och så en till jag inte kommer ihåg :P Riset var i alla fall bra, det höll ihop men var inte jättestabbigt.
Resten av maten var också ok, men jag saknade en sån där god gryta med kyckling, kokosmjölk och grön curry. Det är typ det godaste på såna bufféer.
Vi satt där i hela tre timmar! Pratade, pratade och pratade :P
Kom på så mycket som vi ska göra, men jag måste bara ha tillräckligt många lediga helger haha, men är man ledig i veckan kan man ju hitta på nåt också så klart.
När jag kom hem bakade jag två varianter på hallongrottor som jag sett i nån tidning för lääängesen.
Den ena var en hallonsylt man kokade själv, med frysta hallon, rödvin och svartpeppar.
Den andra var rödvinskokta päronbitar.
Måste säga att båda fyllningarna blev jättegoda, men på kakorna kände man inte av svartpepparn och rödvinet så mycket.
Har dock massa kvar i en burk, så det passar nog bra på kex eller nåt.
Det här med rödvinet fick min hjärna att rulla igång, jag kom på att eftersom man kokade vinet med socker tills det blev alldeles kladdigt och som sirap i konsistensen, så borde man kunna koka en kola på det också.
Man får koka en massa vin, och länge, så borde det bli tillräckligt mycket och segt så att man kan skära bitar av det.
Och hur coolt och gott skulle inte det vara, att ha egengjord rödvinskola?! (Som inte smakar som att dricka rött vin för det tycker jag då inte är gott ^^)
Nu är det dags att sova, imorgon börjar min jobbvecka, tur att man är i princip frisk :P
Förutom hostandet. Fyyy vad jobbigt det är att hosta hela tiden!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar